Start een bullet journal


📙 Ik ben een lijstjes- en verzamelmie. Voor vanalles maak ik lijstjes: poetslijst, to-dolijst, verlanglijst, jogging- en wandellijst, reislijst... Interessante artikels scheur ik uit om later nog een keer opnieuw te kunnen lezen. Vroeger verdwenen de lijstjes en artikels na een tijdje in de vuinisbak.

📙 Sinds 2015 schrijf en bewaar ik alles in een boekje. En er zijn meer mensen die dat doen want op internet verschijnen her en der de bullet journals. Eigenlijk is het een creatief dagboek, agenda en herinneringsboek in één. Je kunt er ook in tekenen of mooie prenten in kleven.

📙 Heb je ook zin om alles wat te organiseren en je schrijfsels, prenten, lijstjes of wat dan ook in een boekje te bewaren? Hier is les 1 'Start een bullet journal'.

Wat is een bullet journal?

Een  bullet journal is een creatief dagboek waarin je al je to-do- of andere lijstjes, interessante te-onthouden-weetjes, of alles wat je wil noteren in je eigen stijl bewaart. Het is een eenvoudig, creatief en overzichtelijk systeem om orde te scheppen in je leven.

Wat heb je nodig om te starten met een bullet journal?

Een mooi boekje en een goede balpen is het basismateriaal. Daarnaast kun je nog gebruik maken van kleurpotloden, stickers, washi-tape, lijm en oude magazines voor bijv. lettercollages... Ook gekleurde stiftjes zijn leuk om mee te werken. Kies dan voor de stiften die je kunt weggommen bijv. Pilot Frixion . Deze drukken ook niet door aan de achterkant van het papier.
Een inlegkarton op maat van het boekje om doordrukken te voorkomen en een lijntjes en ruitjes inlegblad is dan weer handig voor kaders of schrijflijnen.
 Ik gebruik de Soft Touch silhouette boekjes van TeNeues. Ze hebben mooie kleurrijke covers met silhouette motief, 192 witte blanco bladeren en de 32 laatste bladen zijn geperforeerd zodat ze makkelijk uitscheurbaar zijn. Hierop noteer ik mijn boodschappenlijstje. Als het vol is scheur ik het eruit en gooi het weg.
Aan de binnenkant van de achtercover hangt een stevig bewaarzakje.


Er zit een boekenlint aan en een elastiek om het boekje dicht te houden. Prijs € 12,95.

To do

Koop een mooi boekje -of maak er zelf een- en neem een balpen waar je mooi mee kunt schrijven. Maak een karton en een lijntjes- en ruitjes inlegblad op maat van je boekje. Have fun met de zoektocht naar het mooiste boekje.
See you soon 😏.

Reacties

  1. Ik heb zoveel leuke notitieboekjes, en kan er maar nooit genoeg van hebben!Ideaal voor zo een bullet journal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes met al je boekjes Leonie!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts