Overzicht bewaren in je boekje


⦿ En? Heb je een mooi boekje gevonden en een goede balpen om mee te schrijven (zie start een bullet journal)? Dan kun je van start gaan met de eerste invulling van je creatief dagboek: pagina's en index.

Hoe bewaar je het overzicht in je boekje?

Om een overzicht te bewaren in je boekje kun je best eerst de pagina's nummeren. Het voorste blad hoeft geen nummer omdat je hierop later het titelblad maakt. Schrijf de nummers in je eigen handschrift of zoek online of in boeken een cijfertype.
Kies waar je de nummers op de pagina wilt schrijven: bovenaan, onderaan of langs de zijkant. In het midden of links en rechts?


Wanneer alle pagina's zijn genummerd geef je de indexpagina een titel. De index komt in het begin van het boekje mn. op de eerste genummerde bladzijde. Mogelijke titels zijn: index, inhoud, inhoudstafel... De invulling van de index komt later, wanneer je het boekje in thema's hebt verdeeld. Naarmate je het boekje langer gebruikt en er thema's bijkomen, vul je de index aan.

To do les 2

Eerste opdracht in je boekje: nummer de pagina's, behalve de eerste en tweede en noteer de titel van de index op de eerste genummerde bladzijde. Have a lot of fun 😉!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts